Sisäpyöräily


Sisäpyöräily on tehokas liikuntamuoto, joka sopii kaikille ‒ kuntoilijoille, urheilijoille ja myös kuntoutujille.
Sisäpyöräily tarjoaa mahdollisuuden turvalliseen kunnonkohotukseen ja hauskaan harjoitteluun! Sisäpyöräily kohottaa yleiskuntoa parantaen sydän- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä sekä hapenottokykyä. Sisäpyöräily kuormittaa tehokkaasti kehon suuria lihasryhmiä ja vahvistaa asentoa ylläpitäviä keskivartalon lihaksia. Se on myös nivelystävällinen liikuntamuoto ja kuormittaa niveliä huomattavasti vähemmän kuin moni muu liikuntalaji.
Ohjaaja auttaa ensikertalaiset alkuun esimerkiksi pyörän säätöjen ja vastuksen käytön kanssa. Varaa mukaan vesipullo, hikipyyhe ja hikiliikuntaan soveltuvat vaatteet.
 

LesMills Bodypump

Painotangoilla tehtävää lihaskuntoharjoittelua musiikin tahtiin. Tunti sopii sekä miehille että naisille, jotka haluavat tehdä tunnissa koko kehon treenin. Bodypump-liikkeet ovat yksinkertaisia, mutta tehokkaita, ja ne sopivat myös aloittelijoille. Tunti ei sisällä askelkuvioita.
 

Aamujumppa

Aamujumpalla haetaan energiaa aamuun perinteisen jumpan voimin. Kaikenikäisille ja -kuntoisille soveltuva tunti, jossa teemat vaihtelevat ohjaajasta ja viikosta riippuen. Tunti on monipuolinen koko kehon hyvinvointia kehittävä ja ylläpitävä tunti. Aamujumpan tuntirakenne koostuu alkulämmittelystä, lihaskunto- ja kehonhuolto-/venyttelyosiosta. Tunnilla käytetään vaihtelevaa välineistöä, ja tunnin tehoa voi säädellä itse.
 

Perusjumppa55

Perusjumppatunnilla harjoitetaan kestävyyttä, lihaskuntoa ja tasapainoa/liikkuvuutta vaihtuvin välinein. Tunti ei sisällä vaikeita askelsarjoja.
 

Aamuenergia

Tunti koostuu alkulämmittelystä helpoin ja yksinkertaisin liikkein.  Alkulämmittelyn jälkeen on lihaskunto-osuus, jonka jokainen voi tehdä oman kuntotasonsa mukaisesti. Tunti ei sisällä vaikeita askelsarjoja eikä hyppyjä.
 

Rauhallinen startti

Perusjumppaa ilman korkeaa sykkeennostatusta, hyppyjä tai vaativaa koreografiaa. Monipuolinen, kaikille sopiva matalan kynnyksen tunti. Tunnilla käytetään reilusti aikaa myös kehonhuoltoon.
 

Fysiotraining

Monipuolisesti koko vartalon lihaksistoa harjoittava tunti, joka kehittää lihasten kestovoimaa sekä hapenkuljetus- ja verenkiertoelimistön toimintaa. Tunti koostuu huolellisesta alkulämmittelystä, lihaskunto-osiosta ja venyttely/kehonhuolto-osuudesta.  Tunti sopii hyvin myös aloittelijoille ja kuntoutujille.  Tunti on pääsääntöisesti fysioterapeutin ohjaama tunti.
 

Peruscircuit

Circuit- eli kiertoharjoittelu on helppoa ja mutkatonta. Se sopii kaikille ikään, sukupuoleen tai kuntotasoon katsomatta.  Circuitharjoittelu koostuu eri toimintapisteiden kiertämisestä. Circuitharjoittelu parantaa peruskuntoa sekä lihasvoimaa ja kestävyyttä.
 

Teho55

Teho55 on nimensä mukaisesti tehokas tunti, joka kehittää kokonaisvaltaisesti niin koordinaatiota, lihaskuntoa kuin hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa. Tunti koostuu yksinkertaisesta lämmittelyosiosta, joka tehdään esimerkiksi laudalle askeltaen. Sen jälkeen tunnilla vuorottelevat lihaskunto- ja sykkeennostatusosiot. Lopussa lyhyt palauttelu/venyttelyosio.
 

Kahvakuula+

Kahvakuula on tehokas treenimuoto, joka haastaa monipuolisesti koko kehoa ja kehittää niin voimaa, tasapainoa kuin kehonhallintaa. Treenivälineenä toimii nimen mukaisesti kahvakuula – kahvallinen metallipallo. Säiden salliessa treenataan ulkona! Kahvakuula+-tunnilla kahvakuulaliikkeisiin yhdistellään myös muuta toiminnallista harjoittelua.
 

Core30

Puolen tunnin mittainen, keskivartalon lihasten vahvistamiseen ja hallintaan tähtäävä tunti.  Keskivartalon lihasten harjoittaminen edesauttaa hyvää ryhtiä ja voi helpottaa selkäongelmia. Tunti sopii kaikille ja se toteutetaan ilman välineitä.
 

Hiit30

Hiit (High intensity interval training) on lyhyt, mutta erittäin tehokas intervalliharjoitus. Puolen tunnin Hiit haastaa kehoa, nostaa sykettä ja polttaa rasvaa. Treeneissä liikkeitä tehdään niin kehonpainolla kuin eri välineitä hyödyntäen.
 

FasciaMethod

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä, jossa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Tunti soveltuu kaikille ja sopii esimerkiksi palauttavaksi treeniksi ja liikkuvuuden lisäämiseen. Varaa mukaan juotavaa ja lämmintä vaatetta loppurentoutumisen ajaksi. Käsittelyssä tarvittavat pallot löytyvät ohjaajalta.
 

Selkä

Selkä-tunnilla on huomioitu selkäongelmista kärsivät ja se sopii myös iäkkäämmille ihmisille. Tunnin sisältö vaihtelee, mutta tunnilla ei mennä lattialle eikä tehdä motorisesti hyvin haastavia asioita. Tunnin ohjaa pääsääntöisesti fysioterapeutti.
 

CKC (crosstraining-kettlebell-core)

Toiminnallinen CKC-treeni sisältää kaikkien kuntotasoon skaalattavan crosstraining-osion, joka sisältää niin kahvakuula-, levytanko- kuin kehonpainoliikkeitä. Lisäksi lopuksi on tehokas core-osuus, jossa keskivartalon lihakset saavat kyytiä! Joskus tunnilla kokeillaan myös monelle uusia treenitapoja, kuten kelkantyöntöä. Hauskaa ja tehokasta treeniä.
 

Kehonhuolto

Rauhallinen kehonhuoltotunti keskittyy lihashuoltoon sekä liikkuvuuden ja lihastoimintaketjujen toiminnan parantamiseen. Tunnilla käytetään myös välineitä, kuten lacrosse-palloja ja kuminauhoja. Tunti sopii kaikille.


Naisten salin tunteihin tästä. Lisätietoja klikkaamalla tuntia > read more.